Ajaleht: Reformierakond maksab kinni Kuressaare pensionäride peo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna välireklaam
Reformierakonna välireklaam Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimuva traditsioonilise pensionäride peo arved tasub Reformierakond, kuna pidu toimub vaid loetud meetrite kaugusel avatud valimisjaoskonnast, siis mõistsid hea valimistava valvurid säärase käitumise hukka, kirjutab Saarte Hääl

Sel aastal on traditsiooniline pidu koos vahuveini, kohvi, suupistete ja ansambliga täiesti tasuta. Peol näidatakse slaide Kuressaare linna vaadetega ja tervituskõnesid peavad endised linnapead Jaanus Tamkivi ja Urve Tiidus ning praegune linnapea Mati Mäetalu, kes on kõik Reformierakonna liikmed ja kandideerivad partei nimekirjas kohalikel valimistel, kirjutab ajaleht.

Reformierakonna kohalikud liikmed ja korraldajad selles probleemi ei näinud, et nad pensionäride pidu toetavad. Samas möönsid nad, et pidasid juristidega aru, kes leidsid, et juriidiliselt on kõik korrektne.

«Keegi seal mingeid massiivseid valimisreklaame seintele ei pane, õhupalle üles ei riputata. Mina lähen sinna kohale küll, suurt kõnet pidama ei hakka, kuid kindlasti räägin inimestega,» ütles Jaanus Tamkivi ajalehel. Ehkki valimisjaoskond asub samas hoones, ei näinud Tamkivi selles eetilist probleemi ja ütles, et valimiskampaania on keelatud jaoskonnas, kuid mitte mujal.

Vabaühenduste liidu EMSL eestvedamisel tegutseva hea valimistava valvurite esindaja Urmo Kübar nägi Reformierakonna käitumises siiski taunimisväärset. «Kindlasti oleks ürituse korraldajatest korrektne inimesi teavitada, kes seda rahastavad – võib-olla see ei ole enamiku jaoks oluline info, aga aus on luua võimalus, et nad saaksid soovi korral teadlikud olla,» ütles Kübar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles