Keskerakond saadab Tallinnas jaoskondadesse 459 vaatlejat

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tallinnas on seni kohalike valimiste vaatlemise soovist teada andnud 462 inimest, kellest pea kõik esindavad linnas võimul olevat Keskerakonda.

Tallinna valimiskomisjoni esindaja ütles Postimehele, et praeguseks on komisjonile vaatlejataotluse esitanud kolm üksikisikut ja 459 inimest Keskerakonnast.

Vaatlejatunnistuse saamiseks saab taotlusi esitada kuni valimisteni, sealhulgas ka veel valimispäeval. Vaatlejatel on õigus viibida valimis- ja jaoskonnakomisjonide koosolekutel ja jälgida kõiki valimistoiminguid, sealhulgas hääletamise käiku ning hääletamis- ja valimistulemuste kindlakstegemist.

Kohalike valimiste eelhääletamine algab homme maakonnakeskuse jaoskondades. Esimesel kolmel päeval saavad eelhääletada kõik valijad, sõltumata oma registrijärgsest elukohast. 14.–16. oktoobrini on eelhääletamiseks avatud kõik jaoskonnad, sealhulgas on igas vallas ja linnas vähemalt üks jaoskond, kus saab hääletada väljaspool elukohta. Kokku saab üle Eesti hääletada 582 jaoskonnas.

Kogu eelhääletamise ajal ehk homsest kuni 16. oktoobrini saab hääletada ka elektrooniliselt. Valimispäeval, 20. oktoobril toimub hääletamine elukohajärgses jaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles