Keskerakond arutab partei vastu kandideerijate väljaheitmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased viimasel kongressil
Keskerakondlased viimasel kongressil Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna juhatus viskab täna õhtul suure tõenäosusega parteist välja hulga liikmeid, kes kandideerivad kohalikel valimistel mõne teise erakonna või valimisliidu nimekirjas Keskerakonna valimisnimekirja vastu.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas Postimehele, et juhatuse istungil tuleb arutlusele analüüs, kus on välja selgitatud kõik liikmed, kes erakonna nimekirjaga linnades ja valdades konkureerivad. Väljaheidetavate arvu ei soovinud Toobal praegu veel avalikustada, öeldes, et soovib analüüsi esmalt tutvustada juhatuse liikmetele.

Toobal on varem kinnitanud, et omavalitsustes Keskerakonna nimekirjaga võistlevatele keskerakondlastele ei ole parteis kohta. «Me iseenesest ei pane pahaks valimisliite, kui need kohapeal tekivad, aga kui nendesse valimisliitudesse poevad erakondlased, olgu nad kas või keskerakondlased, siis seda me heaks ei kiida,» ütles ta septembris.

Toobal viitas erakonna põhikirjale, mille kohaselt peab iga liige toetama partei valimiskampaaniat, ning ütles, et vastasnimekirjas kandideerimisega seda küll kuidagi ei tehta. «Olen nii kongressi puldist kui ka piirkondade juhatustega kohtudes öelnud, et mina leian, et need inimesed ei peaks olema Keskerakonna liikmed,» lausus ta.

Analüüsi alustas partei paari nädala eest, kui valimisnimekirjad olid saanud avalikuks ning kandideerimisest loobumise tähtaeg oli möödas. Kuigi oma arvamuse pidid andma ka piirkonnad, teeb partei vastu kandideerijate osas lõppotsuse Keskerakonna juhatus.

«Selleks, mitte valijat segadusse ajada, peaksime otsuse langetama veel enne 20. oktoobrit, et valijal oleks selge arusaam, et keskerakondlased kandideerivad ainult Keskerakonna nimekirjas,» lisas Toobal septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles