Sotsioloog: sotside liitumine põrguvürstiga tõstab katla temperatuuri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll juhataja Andrus Saar.
Sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll juhataja Andrus Saar. Foto: Marina Puškar

Sotsiaaldemokraadid kinnitasid eile õhtul esimest korda, et on valmis Tallinnas Reformierakonna ja IRLiga koalitsiooni moodustama, kuid sotsioloog Andrus Saare hinnangul võib see neilt hääli võtta, seda hoolimata asjaolust, et inimesed on valimiseelse kauplemisega üsna harjunud.

«Valijat koalitsiooni moodustamise manöövrid ei üllata, eriti siis, kui jagatakse n-ö 'laskmata karu nahka',» kommenteeris Saar kolme erakonna koalitsioonilubadust ERR Uudistele.

«Üldrahvalik tsitaat 'litsid mehed need Vargamäe mehed' kehtib ka antud juhtumil,» tõdes ta.

Siiski võib just sotsiaaldemokraatide nõusolek astuda parempoolsete erakondadega koalitsiooni olla Saare arvates põhjuseks, miks mõni inimene otsustab neile hääle andmata jätta, seda eriti venekeelse valijaskonna puhul - tingimusel, et see uudis nendeni jõuab.

«Sotsidel on siiski põhjust oma häältesaagi pärast karta, sest põrguvürstiga liitumine tõstab osa valijate jaoks katla temperatuuri vastuvõtmatuse piirini, seda muidugi juhul, kui venekeelsete valijate kõrvu infomatsioon võimalikust koalitsioonist üldse jõuab,» selgitas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles