IRLi eestseisus arutab peasekretäri kandidaati esmaspäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus hakkab esmaspäeval arutama uue peasekretäri kandidaati.

Kui eestseisus otsustab esmaspäeval IRLi esimehe Mart Laari esitatavat kandidaati toetada, peab talle heakskiidu andma ka umbes kuu aja jooksul kogunev erakonna volikogu. Volikogu kinnitab peasekretäri ametisse esimehe volituste ajaks.

Praegu töötab IRLi peasekretärina Margus Tsahkna, kes kandideeris jaanuari lõpus toimunud suurkogul ka erakonna aseesimeheks, ent ei osutunud valituks.

IRLi esimeheks valiti suurkogul tagasi ainsana sellesse ametisse kandideerinud Mart Laar, kes on erakonna eesotsas olnud alates 2007. aasta maist. Aseesimeesteks said majandusminister Juhan Parts, riigikogu esimees Ene Ergma ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kellest kaks viimast olid erakonna aseesimehed ka varem.

Lisaks Tsahknale kandideeris aseesimeheks varem samuti aseesimehe kohal olnud kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Senistest eestseisuse liikmetest osutusid uuesti valituks Andres Herkel, Erki Nool, Indrek Raudne, Ken-Marti Vaher, Marko Mihkelson, Peeter Tulviste, Siim Kiisler, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Tunne Kelam, Tõnis Palts ja Urmas Reinsalu.

Lisaks pääsesid eestseisusesse Helir-Valdor Seeder, Lauri Vahtre, Liisa Pakosta, Madis Kübar, Mart Nutt, Priit Sibul, Siim Kabrits ja Tiit Leier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles