Saar: ei vasta tõele, et kõik olid poliitilise reklaami defineerimise vastu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal ütles riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste Postimehele, et komisjon oli ühehäälselt poliitilise reklaami definitsiooni seadusse kirjutamise vastu. Sotsiaaldemokraat Indrek Saar ütles ERRi uudisteportaalile, et Maruste hämab.

«Rait Maruste kommentaari justkui komisjon olevat leidnud üksmeelselt, et poliitilise reklaami defineerimine seaduses ei ole võimalik lugesin meediast hämmeldusega ja kavatsen järgmisel istungil selle vastu protesteerida,» lausus Saar.

Sama meelt on ka Isamaa ja Res Publica Liidu liige Andres Herkel, kes ei nõustu seisukohaga, et poliitilist reklaami ei saa määratleda.

«See arusaam on nihilistlik ja sellest, et seda polegi püütud teha, on tingitud ka praegune olukord alates K-kohukestest ja lõpetades Priit Kutseri plakatitega,» rääkis Herkel.

Seni on poliitilise reklaami defineerimise vastu olnud reformierakondlane Rait Maruste ja Keskerakonna esindaja Priit Toobal, komisjon koguneb taas järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles