Randpere tahab keelustada poliitreklaami kolm kuud enne valimisi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Marina Puškar

Riigikogu liige Valdo Randpere (Reformierakond) esitas parlamendile eelnõu, millega soovib keelustada kohalikel omavalitsustel kolm kuud enne valimisi poliitreklaami tegemise.

Lisaks tahab Tallinna linnapeaks kandideeriv Randpere keelata eelnõuga omavalitsuste mainekampaaniad kolm kuud enne valimispäeva.

«Nendel valimistel on keskerakondlik linnavõim eriti nahaalselt maksumaksja raha eest endale poliitkampaaniat tegemas,» põhjendas Randpere. «Savisaar varastab silmagi pilgutamata enesereklaamiks raha tallinlaste taskust, aastate jooksul miljoneid eurosid! Tegemist on ühe erakonna kampaania varjatud rahastamisega ja sellisel olukorral ei tohi lasta jätkuda.»

«Kohaliku omavalitsuse kampaaniaid, kus esitatakse väga esiletõstetult teatud kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel osalevaid kandidaate, tuleks pidada varjatud poliitiliseks reklaamiks ning seda on tauninud laiemalt kogu ühiskond,» rääkis Randpere.

«Selle seaduse mõte on piirata ja välistada, et kohaliku omavalitsuse vahendeid saaks kasutada varjatud ja hägustatud poliitilise valimiskampaania läbiviimiseks. Juhul kui piiranguid rikutakse, siis tuleb vastavalt kohaldada ka sanktsioone,» lisas ta.

Randpere ütles, et tema välja pakutud piirang on suunatud konkreetselt suuremahulise varjatud politiseeritud reklaami tegemise takistamisele omavalitsustes vahetult enne valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles