Anvelt: kümnendiku valijate lisandumine murraks Keskerakonna ainuvõimu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaadi Andres Anvelti sõnul ei tähenda Keskerakonna 51-protsendiline toetus pealinnas teiste jõudude jaoks automaatselt kaotatud lahingut ning Keskerakonna ainuvõimu pealinnas aitaks murda kümnendiku valijate lisandumine valimistele.

«Otsustavaks saab see, kas 10 protsenti neid inimestest, kes praegu valima minna ei kavatse, tuleb ikka valimistel hääletama. Olen teinud arvestuse, et kümnendiku valijate lisandumisest piisaks Keskerakonna ainuvõimu kukutamiseks,» ütles Anvelt Postimehele.

Anvelt märkis, et Keskerakonna 51-protsendilise toetuse puhul on tegemist siiski millegi muu kui 60-protsendilise toetusega ja olukord ei ole lootusetu. Ta lisas, et taoliste uuringute puhul tuleb arvestada ka teatud veaprotsendiga.

«Keskerakonna tegevus Tallinnas meenutab viimast võitlust, millesse pannakse kõik vahendid, kaasa arvatud avalikud vahendid. Osale valijaskonnast avaldab selline tegevus mõju. Teised erakonnad ei saa midagi sarnast teha ja kui see võimalus oleks, siis nad ei tahaks sellist kampaaniat teha,» lausus Anvelt.

Sotside linnapeakandidaat ei ole nõus väitega, et SDE ei ole viimastel nädalatel üldse kampaaniat teinud

«Meie kavatseme oma valimiskampaania ajal levitada mitte ainult sõnumit, et toetage meie maailmavaadet ja hääletage meie poolt, vaid öelda ka seda et minge lihtsalt valima. Lõppude lõpuks võib valimistulemus sõltuda ainult ühe inimese häälest,» märkis Anvelt.

Uuringufirma TNS Emor eelmise nädala lõpus avalikustatud värske uuringu andmetel toetas septembris Keskerakonda 51 protsenti pealinna valijatest. Järgnesid üsnagi väikeste vahedega sotsiaaldemokraadid 14 protsendi, Reformierakond 13 protsendi ning Isamaa ja Res Publica Liit 11 protsendi suuruse toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles