Keskerakonda toetab Tallinnas 51 protsenti küsitletuist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju mäel avati Edgari kohvik ja Edgar Savisaar jagas sel puhul isiklikult rahvale kohvi ja pirukaid.
Harju mäel avati Edgari kohvik ja Edgar Savisaar jagas sel puhul isiklikult rahvale kohvi ja pirukaid. Foto: Toomas Huik

Eesti suurimas omavalitsuses Tallinna linnas on jätkuvalt suurim toetus Keskerakonnal, Emori küsitluse järgi, mis võtab valimis arvesse kohalike valimiste eripära võrreldes riigikogu valimistega ehk kus nn vene hääle kaal on suurem, toetas septembris Keskerakonda 51 protsenti pealinlastest.

Järgnesid üsnagi väikeste vahedega sotsiaaldemokraadid 14 protsendi, Reformierakond 13 protsendi ning Isamaa ja Res Publica Liit 11 protsendi suuruse toetusega, vahendas ERR Uudised.

Tallinnas on toetus erakondadele märksa suurem kui ülejäänud Eestis, valimisliite või üksikkandidaate lubab pealinnas valida vaid 8 protsenti valijatest, samas kui üle-eestiliselt oli see näitaja 29 protsenti.

Tallinna linnapeakandidaatidest oli suurim toetus Keskerakonna liidril Edgar Savisaare, keda toetas 44 protsenti küsitletuist (kuu aja eest 48 protsenti), Eerik-Niiles Krossi IRList eelistas 12 protsenti vastanuist (kuu aja eest 6 protsenti), sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaati Andres Anveltit toetas 9 protsenti (sama ka kuu aja eest).

Reformierakonna linnapeakandidaati Valdo Randperet eelistas 7 protsenti vastanuist (kuu aja eest 12 protsenti) ning Konservatiivse Rahvaerakonna liidrit Mart Helmet 4 protsenti vastanuist (sama ka kuu aja eest).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles