Kümmel: Savisaare ja Krossi kõrvale võib kerkida Hardo Aasmäe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Hardo Aasmäe.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Hardo Aasmäe. Foto: Toomas Tatar

Ajakirjanik Toomas Kümmel leidis, et kohalikel valimistel Tallinnas võib nn. musta hobusena esile kerkida valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik linnapeakandidaat ja Tallinna linnapea aastail 1990–1992 Hardo Aasmäe.

Rahvusringhäälingu poolt võimaldatavaid kolme minuti pikkuseid videoklippe, milles kandidaadid ennast tutvustada saavad, kommenteerides meenutas ajakirjanik Ainar Ruussaar Kuku raadio «Keskpäevatunnis», et TV1 pakkus kunagi ühe minuti jooksul kõigile kandidaatidele võimaluse ennast tutvustada.

«Kadunud Priskilla Mändmets täitis seal oma ühe minuti laulmisega,» meenutas Ruussaar.

«Konveierina kõik apsud sisse lasta, on külm ja mehaaniline tegevus ja et sisuliselt apse ei lõigata välja, pole inimeste vastu ehk ilus,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Ajakirjanikena teame, et kui tahad inimese nõrkused välja tuua, tee temaga intervjuu ja lase tal rääkida, keegi ei saa inimese marki paremini täis teha kui inimene ise,» sõnas Kümmel.

«Olen aru saanud, et konkurendid on juba teiste komistamisi neis videotes oma kodulehele üles pannud, see ilmselt polnud küll selle aktsiooni eesmärk,» tõdes Kümmel.

«Selge on see, et Edgar Savisaar ja Eerik-Niiles Kross sinna ETV kaamera juurde sappa seisma ei lähe,» märkis Hõbemägi.

«Tallinnas on vastanduvaks paariks selgelt kujunenud Savisaar ja Kross, kuid ma paneksin Hardo Aasmäe sinna musta hobusena kolmandaks,» ütles Kümmel.

«Jõud pole muidugi võrdsed, sest natuke üle saja inimese tegeleb Tallinna linnavalitsuses ja linnaosades avalike suhetega,» möönis Ruussaar.

«Kohalike valimiste konteksti ei saa praegust erakondade toetust ümber tõsta,» hoiatas ta.

«Tartu Ülikooli üks uuring paari aasta eest vapustas mind tõsiselt, ilmnes, et 40 protsenti valima minejaist teeb oma valimisotsuse samal päeval või alles valimiskabiinis,» sõnas Ruussaar.

«Kui vaatame, kuidas on pildilt kadunud Valdo Randpere ja tema 117 000 kuusekest, siis selgelt on tõesti näha, et Keskerakond ja IRL on siin praegu kõige jõulisemad tegutsejad,» märkis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles