Valitsuse liikmetest jääb ainsana valimistelt kõrvale Andrus Ansip

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel kandideerivad parlamendiparteide nimekirjades kõik valitsuse liikmed peale Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi.

Tallinnas kandideerivad Reformierakonna nimekirjas sotsiaalminister Taavi Rõivas, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, rahandusminister Jürgen Ligi, justiitsminister Hanno Pevkur ja välisminister Urmas Paet. Kultuuriminister Rein Lang pürgib valimistel Pärnu volikokku.

Isamaa ja Res Publica Liidu ministritest kandideerivad Tallinnas siseminister Ken-Marti Vaher, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kaitseminister Urmas Reinsalu ja regionaalminister Siim Kiisler. Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo osaleb valimistel Tartus ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Viljandis.

Lisaks neile kandideerib valimistel ka 93 riigikogu liiget ja kaks Euroopa Parlamendi saadikut. Riigikogust jäävad valimistelt kõrvale üksnes reformierakondlased Väino Linde, Aare Heinvee ja Rait Maruste, Isamaa ja Res Publica Liidust Andres Herkel ja Ülo Tulik, Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Kalev Kotkas ning demokraatide ühendusest Deniss Boroditš ja Kalle Laanet. Eurosaadikutest ei kandideeri kohalikel valimistel Tunne Kelam, Kristiina Ojuland, Siiri Oviir ja Indrek Tarand.

Kohalike volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles