Kõige vähem inimesi pürgib Piirissaare ja Tootsi volikokku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare
Piirissaare Foto: Ain Protsin

Vabariigi valimiskomisjoni andmetel pürgib kõige vähem inimesi kohalikel valimistel Piirissaare ja Tootsi volikokku, kuhu kandideerib vaid 12 inimest.

Piirissaare vallavolikokku kandideerib seitse inimest Keskerakonna, üks Reformierakonna ja neli valimisliidu Kodupaik nimekirjas, Tootsi volikokku kandideerib 10 inimest Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja kaks Reformierakonna ridades.

13 kandidaati on vabariigi valimiskomisjoni andmetel üles seatud Laimjala ja Kõpu, 15 inimest Ruhnu ja Illuka ning 16 inimest Taheva vallas. Salme volikokku pürgib 17, Torgu ja Aegviidu volikokku 18 ning Nõva, Kihnu, Järvakandi ja Põdrala vallavolikokku 20 inimest. 21 kandidaadi hulgast saab valiku teha viies omavalitsuses: Kohtla, Käru, Sangaste, Õru ja Kõo vallas.

Kõige enam kandidaate on üles seatud Tallinnas, kus pürgib 79-liikmelisse linnavolikokku 1571 inimest.

Seaduse kohaselt määravad 20. oktoobril valitava uue volikogu liikmete arvu praegused volikogud. Minimaalselt peab volikogus olema seitse liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles