Täna avastati neli keelatud valimisreklaami

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sai teate ka kinnisvarafirma reklaamplakati kohta, millel olid sõnad «Vali mind!».
Politsei sai teate ka kinnisvarafirma reklaamplakati kohta, millel olid sõnad «Vali mind!». Foto: Mihkel Maripuu

Poliitilise välireklaami keelu esimesel päeval sai politsei neli teadet keelu ajal väljas olnud valimisreklaamidest ning ka kaks teadet reklaamidest, mida seaduse mõistes poliitilise välireklaamina käsitleda ei saa.


«Ida-Virumaal oli välja jäänud ühe valimisliidu reklaam, meediast käis juba läbi juhtum Pirita teelt Tallinnas. Ida-Virumaal oli ka ühe kandidaadi reklaam taksos, mis on samuti keelatud ning Tallinnas juhtum, kus erakonna peakontori akendel oli kandidaadi plakat suunaga väljapoole. Kolm esimest plakatit võeti politsei sekkumisel maha ning erakonna kontorist olid need politsei saabumise ajaks juba eemaldatud. Väärteomenetluse alustamise otsustamiseks nende juhtumite kohta on politseil aega kümme päeva,» ütles politsei pressiesindaja Tuuli Härson Postimehele.

Samuti teatati politseile kahest reklaamist, mis esialgse hinnangu kohaselt poliitilise välireklaami alla ei kvalifitseeru. «Üks puudutas kinnisvaramaakleri reklaami üleskutsega «Vali mind» ning teine plakatit «Tallinn aitab», millel poliitilise välireklaami tunnused puudusid,» lisas Härson.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles