Valija suvekool 7: noored valima!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Sootla
Georg Sootla Foto: Kristjan Madalvee / Tallinna Ülikool

Tallinna Ülikooli politoloog Georg Sootla leiab, et kohalikus poliitikas on noorte huvid jäänud tagaplaanile, mistõttu peaksid noored senisest enam poliitikas kaasa lööma ja käima senisest enam valimas.

Valija Suvekool - Noored Valima! from Tallinna Ülikool on Vimeo.

Sootla sõnul taanduvad omavalitsuste tegevused praegu kõige nõrgemate ehk laste ja vanurite aitamisele ning sellega tullakse üldjoontes hästi toime. «Kohaliku poliitika päevakorras ja ka juhtimises on noorte probleemid ja huvid tagaplaanil – eeldatakse, et nad tulevad ise toime. Oma legitiimsuse suurendamiseks peaksid omavalitsused keskenduma rohkem noortele,» rääkis ta.

Tema hinnangul peaks kohalik omavalitsus rõhutama rohkem väljundeid globaalsesse maailma, mitte aga rahulikku elu oma kogukonnas. «Noored toimetavad juba erinevates globaalsetes võrgustikes, nüüd oleks vaja nende võrgustikud panna toimima ka kohalike huvide edendamiseks,» ütles Sootla.

20. oktoobril toimuvate valimiste eel panid Postimees, Tallinna Ülikool ja Eesti Noorteühenduste Liidu Varivalimised seljad kokku ning lükkasid käima projekti «Valija suvekool». Suvekooli kümmekonnas videoklipis antakse sügisel valima minejaile selgeid ja loogilisi nõuandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles