Tallinnas pääses kandidaatide koondnimekirja etteotsa valimisliit Rodina

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna valimiskomisjon selgitas täna liisuheitmisega välja nimekirjade ja üksikkandidaatide järjestuse kandidaatide koondnimekirjas, mille etteotsa pääses valimisliit Rodina.

Erakondade ja valimisliitude nimekirjadele ning üksikkandidaatidele anti registreerimisnumbrid, mis selgitati liisuheitmise teel. Rodina järel said registreerimisnumbri Isamaa ja Res Publica Liit, Reformierakond, Üle-eestiline Valimisliit, valimisliit Vaba Tallinna Kodanik, Keskerakond, Tallinna Rohelised, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Konservatiivne Rahvaerakond.

Registreerimisnumbrite järjekorras kantakse kandidaadid koondnimekirja, mis pannakse välja ka hääletamisruumides. Koondnimekirja vaata siit!

Tallinna valimiskomisjonile esitati algselt 1591 kandidaati, kuid registreeriti lõpuks 1571. Enamik valimistest kõrvale jäävatest kandidaatidest jäi registreerimata põhjusel, et nad polnud tallinlased, kolm kandidaati loobus ja kaks polnud Eesti kodanikud.

Erakondadest on pikima ehk 454-liikmelise valimisnimekirjaga esindatud Keskerakond, millele järgnevad Reformierakond 398, Isamaa ja Res Publica Liit 230, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 188 ning Konservatiivne Rahvaerakond 86 kandidaadiga. 93 kandidaadiga osaleb valimistel valimisliit Vaba Tallinna Kodanik, 74 kandidaadiga Üle-eestiline Valimisliit, 35 inimesega Tallinna Rohelised ja kolme kandidaadiga valimisliit Rodina.

Kokku kandideerib viie partei ja nelja valimisliidu nimekirjas seega 1561 inimest, lisaks soovib Tallinnas valimistel osaleda 10 üksikkandidaati.

Eelmistel, 2009. aasta sügisel peetud kohalikel valimistel osales Tallinnas kuus erakonda, neli valimisliitu ja 13 üksikkandidaati. Kokku kandideeris toona pealinnas 997 inimest.

2005. aasta valimistel kandideeris Tallinna volikokku 1131, 2002. aastal 1262, 1999. aastal 1161, 1996. aastal 804 ja 1993. aastal 677 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles