Sotsid ja rohelised leidsid mitmes punktis ühise keele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised.
Erakond Eestimaa Rohelised. Foto: Erakond Eestimaa Rohelised

Täna kohtunud sotside ja roheliste töörühmad leidsid kahe erakonna programmides palju sarnasusi.


«Eriti energiasäästu ja taastuvenergia teemal meie programmid rohelistega kattuvad,» ütles sotsiaaldemokraatide aseesimees ja sotside töörühma juht Indrek Saar. «Ühisosa baasilt liigume edasi ühiste initsiatiivideni.»

Kui täna on sotside hinnangul kombeks seadusloomet parandada vaid hetkevajadusi silmas pidades, siis sotsiaaldemokraadid ja rohelised vaatavad asju pikas perspektiivis ennetavalt ja tahavad, et ühiskond oleks hoolivam nii inimeste kui keskkonna suhtes.

«Tuleb valmistada ette algatused, et majandus oleks energia- ja ressursisäästlik ning olla riigina seeläbi maailmas konkurentsivõimelisemad,» nentis roheliste fraktsiooni esimees Valdur Lahtvee.

Samuti taunivad mõlemad erakonnad viimastel aastatel järjest küünilisemaks muutuvat elanikkonna rühmade vastandumist ja võimu tsentraliseerimist.

Töörühmad leidsid, et kahe erakonna programmiline ühisosa on suur alates maamajandusest, energiamajandusest, keskkonnapoliitikast kuni haldusreformini.

Esimeste ühisalgatusteni kavatsevad sotsiaaldemokraadid ja rohelised jõuda lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles