Nestor ja Simson: rohelisi ei saa parlamendis usaldada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste parlamendisaadikud Toomas Trapido, Mart Jüssi ja Aleksei Lotman.
Roheliste parlamendisaadikud Toomas Trapido, Mart Jüssi ja Aleksei Lotman. Foto: Mihkel Maripuu

Eiki Nestor ja Kadri Simson on roheliste fraktsioonis pettunud, sest riigikogu komisjonides hääletavad rohelised ühtmoodi ning suures saalis risti vastupidi, mistõttu on nendega ülimalt keeruline koostööd teha.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor võrdles roheliste käitumist malemänguga, vahendas ERR Uudised.

«Lotmani-Trapido avang toimub mustadega, aga see lõpeb valgete Strandberg-Jüssi lõppmänguga, selles on probleem, nii on koostööd väga keeruline teha,» rääkis sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor Vikerraadio saates «Reporteritund».

Nestor selgitas, et rahanduskomisjonis leiavad opositsiooniparteid päris suure ühisosa, kuid see muutub hiljem suures saalis hääletuse käigus millekski muuks.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson rääkis, et rohelised istuvad riigikogus küll nö opositsioonis, aga järjest enam tuleb näiteid, kus paremerakonnad teevad oma poliitikat ainult tänu roheliste häältega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles