Lootsmann saab lahkumishüvitiseks 180 000 krooni

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Regionaalminister Siim Kiisleri poolt koostöö mittelaabumise tõttu ametist vabastatud endine Harju maavanem Värner Lootsmann saab lahkumishüvitiseks 180 000 krooni.


Keskerakondlase Lootsmanni lahkumishüvitis on tema kuue kuu palk. Ühtekokku kulub riigil aga Lootsmanni ametist vabastamise peale koos sotsiaalmaksu ja töötuskindlustusmaksu tasumisega 241 920 krooni.

Vastavalt avaliku teenistuse seadusele makstakse maavanemale hüvitisena teenistusest vabastamisel ametipalk ametiaja lõpuni jäävate kuude eest, kuid mitte rohkem kui kuue kuu ametipalk. Lootsmann oleks pidanud ametis olema kuni 2011. aasta 7. veebruarini ehk rohkem kui ühe aasta, mistõttu tulebki temale hüvitisena maksta kuue kuu ametipalk.

Rahandusministeeriumi taotlusel makstakse see raha välja valitsuse reservist.

Lootsmann on varem lubanud oma ametist vabastamise kohtus vaidlustada, sest peab seda poliitiliseks käiguks ja koostöö mittelaabumise etteheiteid otsituteks.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kiisler tõi Lootsmanni vabastamisel välja ridamisi punkte, miks nendevaheline koostöö pole laabunud. Suurima veana kasutas Harju maavanem ka haiguslehel olles maavalitsuse ametiautot, mille maavalitsus oli saanud läbi konfiskeerimise.

Kiisleri hinnangul ei oleks maavalitsus üldse tohtinud konfiskeeritud autot kasutada ning ministri sõnul oli maavanemale sellest ka varem teada antud.

Uue Harju maavanemana on spekuleeritud reformierakondlasest riigikogu liiget Ülle Rajasalut, kuid Kiisler pole seda seni kinnitanud ning pole ka ühtegi muud nime välja öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles