Erakonna juht Rahvaliidu lõhenemist ei usu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu juhatuse koosolek. Paremal partei esimees Karel Rüütli.
Rahvaliidu juhatuse koosolek. Paremal partei esimees Karel Rüütli. Foto: Raigo Pajula

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ei usu, et erakonna volikogu otsus mitte alustada liitumisläbirääkimisi Keskerakonna või sotsiaaldemokraatidega võiks erakonnast liikmeid lahkuma sundida.

Mina ei usu erakonna lõhenemisse, ütles Rüütli ETV uudistesaate «Aktuaalne kaamera» otsesaates.

«Valdav osa maakonnaorganisatsioone andis selgelt märku, et ei nõustu «tulge meie lipu alla üle»-stiilis ühinemisettepanekutega,» rõhutas Rüütli.

Detsembris valib kongress erakonnale uue juhtkonna ning selle asi saab olla erakonna viimine 2011. aasta riigikogu valimistele.

«Toetus on praegu kehv küll, kuid omavalitsusjuhte saime viimaste valimiste järel üle Eesti palju,» sõnas Rüütli.

Pärast kohalikke valimisi tegi Keskerakond Rahvaliidule ettepaneku alustada liitumisläbirääkimisi, kuid osa rahvaliitlasi eelistanuks sellele ühinemisläbirääkimisi sotsiaaldemokraatidega või jätkamist iseseisva erakonnana. Ka partei maakonnaorganisatsioonid ei andnud selget toetust ühelegi kolmest variandist.

Erakonna volikogu tegi täna otsuse jätkata iseseisvalt, lõplikult võtab selles küsimuses ilmselt seisukoha partei kongress, mis koguneb 5. detsembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles