Keskerakonna seeniorid protestivad pensioniea tõstmise vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniea tõus suurendaks Tallinna aastast sissetulekut 130 miljoni krooni võrra.
Pensioniea tõus suurendaks Tallinna aastast sissetulekut 130 miljoni krooni võrra. Foto: SCANPIX

Keskerakonna Seenioride Kogu tegi täna avalduse, milles peab vastuvõetamatuks valitsuse kava tõsta pensioniiga 15 aastaga 65. eluaastani.

«Ettepaneku sisu kattub Tööandjate Keskliidu juba kaks aastat tagasi esitatud plaaniga,» ütles  Keskerakonna Seenioride Kogu esimees Elmar-Johannes Truu, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Just see mõjukas lobigrupp tahab, et Eesti inimene töötaks ennast lausa surnuks väiksele inimgrupile kasumit tootes ega jõuakski tööaastatega välja teenitud pensionile. Arvestades meie inimeste eluiga, on see ettepanek kohatu.»

Truu ütles, et keskmine eeldatav eluiga on Eestis napilt üle 70 eluaasta. «Kui Eesti mehed elavad keskmiselt 66. eluaastani, siis Saksa mehed elavad 12 aastat kauem,» märkis Truu. «Keskmine eluiga Soomes on 79 aastat, Rootsis ja Itaalias 80. Neis riikides minnakse tõesti pensionile hiljem, keskmiselt 65. eluaasta juures, aga seal saavad inimesed olla pensionil keskmiselt 15 aastat, Eestis vaid 6–7 aastat.»

Truu sõnul saab inimene ise oma eluiga mõjutada tervislike eluviiside ja riskivaba käitumisega. «Samas sõltub keskmise eluea tõus ka riigi sotsiaal- ja tervishoiupoliitikast,» märkis Truu. «Seda aga aastaid võimul olnud paremäärmuslik Reformerakond ei tähtsusta. Saame teha ainult ühe järelduse: ei praegused ega tulevased pensionärid ole praeguse parempoolse valitsuse jaoks olulised. Vastupidi – loodetakse, et koos pensioniga saab ehk keskmise Eesti inimese manalateele saata; riigil vähem kulutusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles