«Keskpäevatund»: sotside ettekäänded olid lapsikud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE läbirääkijad Jüri Pihl, Katrin Saks ja Jaak Juske teel Tallinna võimukõnelustele Keskerakonnaga.
SDE läbirääkijad Jüri Pihl, Katrin Saks ja Jaak Juske teel Tallinna võimukõnelustele Keskerakonnaga. Foto: Priit Simson

Kuku raadio saates «Keskpäevatund» osalenud Priit Hõbemägi, Ainar Ruusaar ja Rein Kilk leidsid ühiselt, et sotside ettekäänded koalitsiooni minemiseks Keskerakonnaga olid, nõrgad, teeseldud ja lapsikud.

Kilk lisas, et läbirääkimised ja tulemused olid sotside jaoks mannetud.

Hõbemägi juhtis tähelepanu asjaolule, et sotsid lükati juskui esiplaanile. «Kogu tähelepanu koondus viimastel nädalatel sotsidele, Tallinna eelarvelt ja valitsemise probleemidelt läks tähelepanu kõrvale, mis oli Keskerakonna jaoks sobiv.»

Ruussaar lisas, et lähikuudel on huvitav jälgida, kas linna meediaeelarve väheneb ja millise suuna võtab linna hääletoru - ajaleht Pealinn.

Saates osalejad leidsid, et esimene huvitav indikaator võimuliidu toimimisele tuleb juba järgmisel nädalal, mil valitakse linnajuhte ja see hääletamine näitab, kas partei distsipliin on paigas või mitte. Sotside juht Jüri Pihl on paljude vene päritolu linnavolinike jaoks ebameeldiv persoon, kelle poolt peaksid nad hääletama. Ruussaar avaldas arvamust, et Keskerakonnas on vastavad kokkulepped siiski juba sõlmitud.

Ruussaar soovitas kõikidel kuulajatel meeles pidada ka sotside esindaja Peeter Kreitzbergi sõnu - Kui me laseme endal kellelgi pähe istuda, siis
me ei olegi partei. «Lähiaastad näitavad, kas Kreitzbergi sõnad ka paika peavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles