Viljandimaa rahvaliitlased eelistaksid parteina jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Keskerakond ja Rahvaliit panevad leivad ühte kappi?
Kas Keskerakond ja Rahvaliit panevad leivad ühte kappi? Illustratsioon: Montaaž: Lennart Rikk

Rahvaliidu Viljandimaa maakonnaühendus leidis täna õhtul, et erakonnal on jõudu iseseisvalt jätkata, kuid andis samas juhtidele volituse moodustada vajadusel delegatsioon teiste erakondadega kõneluste alustamiseks.

«Me kalduksime pigem sotside poole,» ütles Rahvaliidu Viljandi maakonnaühenduse esimees Väino Luik BNSile.

Rahvaliidu Viljandi maakonnaühendus toetas Karel Rüütli jätkamist erakonna esimehena. Luige sõnul oli see otsus üksmeelne.

Esmaspäeval koguneb Rahvaliidu volikogu, et võtta kokku kohalike valimiste tulemused ja arutada partei võimalikku koostööd poliitiliselt lähedaste erakondadega. Selleks ajaks on Rahvaliidu maakonna- ja linnaühendused kujundanud oma seisukohad ja esitavad need volikogule.

Reedel moodustas Keskerakond pealinnas töörühma, mis hakkaks pidama kõnelusi Rahvaliidu ühinemiseks keskparteiga. Samal päeval teatas ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jüri Pihl, et kutsub Rahvaliitu ühinemisläbirääkimistele.

Rahvaliidu Ida-Virumaa, Valgamaa ja Saaremaa maakonnaühendused on varem ettevaatlikult toetanud kõneluste alustamist teiste erakondadega ühinemiseks. Partei Tartumaa, Jõgevamaa, Läänemaa ja Lääne-Virumaa maakonnaühendused on teatanud otsusest jätkata iseseisva parteina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles