Tallinna rahvaliitlased jäid partei tuleviku osas kahevahele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli Foto: Priit Simson

Rahvaliidu Tallinna linnaühendus avaldas täna toetust ettepanekule moodustada erakonna volikogul delegatsioon, kes alustaks teiste parteidega võimaliku ühinemise asjus konsultatsioone, samas tuleks ühenduse hinnangul kaaluda ka iseseisvalt jätkamist.

Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet ütles õhtul pärast ühenduse konverentsi BNSile, et linnaühendus avaldas valmisolekut alustada teiste erakondadega konsultatsioone, kuid leidis samas, et Rahvaliidu juhtkond peaks kaaluma ka võimalusi iseseisva parteina jätkata.

Samasugusele seisukohale on varem jõudnud nii Ida-Virumaa kui Saaremaa rahvaliitlased, kes on küll pidanud Rahvaliidu-sugust erakonda vajalikuks, kuid toetanud ka võimaliku ühinemise alaste konsultatsioonide alustamist. Delegatsiooni moodustamisele on toetust avaldanud veel ka Valga maakonnaühendus.

Iseseisva erakonnana jätkamist on pooldanud Tartu maakonna ja linna ning Lääne- ja Lääne-Virumaa rahvaliitlased. Võru maakonnaühenduse konverents on otsustamisõiguse andnud ühenduse juhatusele, kes teeb selle teatavaks erakonna volikogule.

Kokku on Rahvaliidu tuleviku osas siiani seisukoha võtnud üheksa ehk pool kõigist linna- ja maakonnaühendustest. Ülejäänud üheksa piirkondlikku organisatsiooni peavad oma seisukoha kujundama enne 9. novembrit, mil küsimust koguneb arutama erakonna volikogu. Volikogu pädevuses on moodustada vajadusel delegatsioon nii konsultatsioonide kui ka ametlike läbirääkimiste alustamiseks.

Rahvaliidu juhatus on varem arutanud kolme ettepanekut: jätkata iseseisva erakonnana, võtta vastu Keskerakonna ühinemisettepanek või asuda koondama Eesti poliitikamaastiku vasaktsentristlikku tiiba ning ühineda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eestimaa Rohelistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles