Savisaar: Tallinnas ei pakuta vaikimistasu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooninõukogu liikmed Jüri Pihl ja Edgar Savisaar.
Koalitsiooninõukogu liikmed Jüri Pihl ja Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas imestust sotsiaaldemokraatide ühe juhi Mart Meri nurina üle Tallinna valitsemise kultuuriga.


«Tallinna valitsemise kultuuri ja stiili üle nurisetakse siis, kui meile ei ole ette heita mingeid sisulisi küsimusi,» teatas ühtlasi Keskerakonda juhtiv Savisaar Raepressi vahendusel.

«Poliitilise kultuurituse näide pärineb viimasel nädalal sotside kõige pikemaajaliselt partnerilt - Reformierakonnalt. Sellesse valdkonda kuulub ka nende õigussüsteemi ärakasutamine poliitilistel motiividel. Ei ole kuulnud, et sotsid oleksid seda hukka mõistnud, kuigi kõik see toimus ajal, kui nad olid Reformierakonnaga ühises valitsuses,» ütles Savisaar.

Linnapea ütles, et ei mõista etteheiteid läbipaistmatuses, arusaadavuse ja loomulikkuse puudumises.

«Olen nõus, et Keskerakonna juhitavale Tallinnale esitatakse kõrgemaid nõudmisi kui teistele Eesti avalikele institutsioonidele. Ma ei teagi Eestis teist nii läbipaistvat asutust kui Tallinna linn. Meenutame kasvõi 24h töötavat veebikaamerat linnapea kabinetis, mille vastu linnarahval oli väga suur huvi ja mille tegevust me nüüd veelgi laiendasime,» sõnas Savisaar.

Arusaamatuks jääb tema sõnul ka tänases Postimehes ilmunud väide Mart Merile lubatud «vaikimistasust».

«Võib-olla selles koalitsioonis, kus sotsiaaldemokraadid seni veetsid oma poliitilised elupäevad, räägiti mingitest vaikimistasudest või oligi niisugune stiil. Keskerakonnal ei ole kombeks pakkuda vaikimis- või rääkimistasu ja me ei oota seda ka oma võimalikelt koalitsioonipartneritelt,» rääkis Savisaar.

«Me ootame ainult üht - et Tallinna volikogu liikmed talitaks oma valijate huvidest lähtudes. Seda ootame ka Mart Merilt, sõltumata sellest, kas ta kuulub uues linnavolikogu koosseisus koalitsiooni või opositsiooni ridadesse,» ütles linnapea.

Edgar Savisaar kinnitas, et Postimehe rünnakud ei mõjuta Keskerakonna koalitsioonikõnelusi sotsiaaldemokraatidega, mis toimuvad vastavalt kokkulepitud kavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles