Valimistelt jääb kõrvale vaid kaheksa riigikogu liiget

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Andres Haabu / Postimees

101-liikmelisest riigikogust kandideerib erakondade ja valimisliitude nimekirjas tervelt 93 saadikut, kes seaduse kohaselt ei tohi valituks osutudes ilma oma senisest tööst loobumata volikokku minna.

Valimistel on otsustanud mitte kandideerida üksnes reformierakondlased Väino Linde, Aare Heinvee ja Rait Maruste, Isamaa ja Res Publica Liidust Andres Herkel ja Ülo Tulik, Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Kalev Kotkas ning demokraatide ühendusest Deniss Boroditš ja Kalle Laanet. Ülejäänud 93 saadikud kandideerivad Eesti eri omavalitsustes valdavalt parteide, kuid mõni ka valimisliidu nimekirjas.

Need riigikogu saadikud, kes on kohalikel valimistel kandideerinud ja osutunud valituks, on enamasti oma volikogu liikme volitused valimiste järel peatanud. Riigikogu liikmed ise rõhutavad, et võivad sel juhul volikokku minna siis, kui nende töö parlamendis lõpeb, näiteks kui nad ei saa 2015. aasta kevadel toimuvatel valimistel uuesti riigikogu liikmeks.

Kohalike volikogude liikmed valitakse neljaks aastaks ametisse 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles