Saarts: erakonnad on nimekirjadega vaeva näinud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul on parlamendierakondade tänavuste valimiste nimekirjad prisked ja valimisprogrammides kokkuhoiust rääkida ei saa.

«Paistab, et mitmed erakonnad on rohkem vaeva näinud kui neli aastat tagasi ja välja tulnud palju pikema nimekirjaga kui toona,» ütles Saarts ERRi uudisteportaalile.

Saarts ütles, et Tallinna nimekirju vaadates paistab «peibutusparte» kõige enam olevat valitsuserakondade ridades, mis on ka loogiline, sest erinevalt opositsioonist saavad nad lisaks riigikogu liikmetele arvestada ka ministritega.

«Kõige tugevamalt näib oma kampaania ministrite/riigikoguliikmete tuntusele üles ehitanud Reformierakond, sest kui vaadata nende kandiaate ükskõik millises Tallinna linnaosas, on esinumbriteks peaaegu alati vähemalt kolm ministrit või riigikogu liiget,» sõnas ta.

Valimislubaduste kohta ütles Saarts, et Tallinna valimisprogramme vaadates paistab, et tagasihoidlikkus ja kokkuhoid pole nende valimiste märksõnadeks, samas hakkab silma programmide vähene maailmavaatelisus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles