Valimistel osaleb kümneid kultuuri- ja sporditegelasi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisvõitlusesse on sisenenud ka vehkleja Irina Embrich.
Valimisvõitlusesse on sisenenud ka vehkleja Irina Embrich. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinnas kandideerib kohalikel valimistel nii parteide kui valimisliitude nimekirjades kümneid kultuuri-, spordi- ja meediategelasi.

Keskerakonna nimekirjas osalevad valimistel näiteks Tallinna kunagine peaarhitekt Dmitri Bruns, Tallinna lauluväljaku direktor Riho Rõõmus, ööklubiärimees Sten-Erik Jantson, nukuteatri endine juht Meelis Pai, näitlejad Diana Klas ja Eduard Toman, näitleja ja lavastaja Eino Baskin, lauljad Sergei Maasin, Heidy Tamme, Katrin Siska ja Mait Maltis ning dirigent Peeter Saul.

Teiste seas kandideerivad Keskerakonna nimekirjas ka humorist Raimo Aas, karikaturist Hugo Hiibus, kunstnik Toomas Altnurme, võistlustantsija Eduard Korotin, tantsupedagoog Merle Klandorf, baleriin Kaie Kõrb, iluuisutaja Jelena Glebova, vehkleja Irina Embrich, jalgpallur Kristen Viikmäe ning telemehed Toomas Lepp, Juhan Paadam ja Üllar Luup.

Reformierakonna kandidaatidena osalevad valimistel näitlejad Katrin Karisma-Krumm ja Liina Orlova-Hermaküla, ooperilaulja Taimo Toomast, iluuisutaja Margus Hernits ja vehkleja Kaido Kaaberma, kuid ka näiteks sünoptik Merike Merilain.

Sotsiaaldemokraate esindavad Tallinnas teiste hulgas kirjanikud Karl-Martin Sinijärv ja Enn Vetemaa, näitleja Külli Palmsaar, humorist Priit Aimla, kunstiajaloolane Jaak Kangilaski, kolumnist Abdul Turay ja ilmateadustaja Peep Taimla.

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerivad näiteks näitleja Elle Kull ja kokk Indrek Kivisalu, Üle-eestilise Valimisliidu nimekirjas laulja Nancy Himma-Mantsik ning Vaba Tallinna Kodaniku nimekirjas kirjanik Arvo Vallikivi (Valton) ja ajakirjanik Andrei Hvostov.

Lisaks osalevad valimistel tuntud telemehe nimekaim Urmas Ott ja vene kirjanikuga sama nime kandev Lev Tolstoi.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles