Meikar kandideerib valimistel Vaba Tallinna Kodaniku nimekirjas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eelmisel aastal Reformierakonna rahastamisskandaali algatanud ning mullu sügisel maine kahjustamise pärast parteist välja heidetud Silver Meikar kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Vaba Tallinna Kodaniku nimekirjas.

Meikar kandideerib valimisliidu nimekirjas Nõmmel ning on 93-liikmelises üldnimekirjas 91. kohal.

Meikar kirjutas oma blogis, et poleks otsustanud kandideerida, kui tegu oleks olnud erakonna või valimisliiduga, mis tahab saada erakonnaks.

Tema hinnangul saab kohalikke küsimusi lahendada väljaspool erakonnapoliitikat, tehes seda asumiseltside ja kohalike inimeste kaudu. «Ma tunnen neid ohtusid, mida võib kohalike asjade ajamisel tuua kaasa erakonnapoliitika. Ja ma pelgan, et asumiseltside jõud on veel väike, et konkureerida valimistel suurte, hästirahastatud erakondade valimistehasega,» märkis ta.

Meikar lisas, et kandideerib valimisliidu üldnimekirja viimaste seas, toetades nii eelkõige mõtet näha kohalikke valimisi võimalikuna teisiti kui suurerakondade valimistehniliste oskuste näitamisena. «Kui ma haldus- või volikogusse valituks saan, teen ma oma tööd seal nii hästi, kui suudan,» ütles ta.

Mullu mais kirjutas Meikar Postimehes ilmunud arvamusloos, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Artikli ilmumise järel alustas riigiprokuratuur erakonna rahastamisskeemide uurimiseks kriminaalmenetlust, mis lõpetati oktoobri keskel, kuna kogutud tõendid ei olnud süüdistuse esitamiseks piisavad. Sama kuu lõpus heitis Reformierakond Meikari maine kahjustamise pärast erakonnast välja.

1997. aastast Reformierakonda kuulunud Meikar ütles seejärel, et jätkab küll poliitikas, aga mitte erakonnapoliitikas. «Selleks, et Eesti arengut mõjutada, ei pea astuma parteisse, vaid peab olema aktiivne kodanik,» ütles ta toona.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles