Valimisliit Protest! jäi Galojani võltsallkirja tõttu registreerimata

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Priit Simson

Tallinna linna valimiskomisjon ei registreerinud Meelis Kaldalu ja Anna-Maria Galojani nimel loodud valimisliitu Protest!, kuna ilmnes, et Galojan pole valimisliidu loomiseks nõusolekut andnud.

Kuna komisjon hakkas kahtlema Anna-Maria Galojani allkirja õigsuses, siis võeti Galojaniga ühendust ja viimane kinnitaski komisjoni liikmetele, et ei ole ühelegi valimisliidu moodustamise taotlusele allkirja andnud.

Valimiskomisjon otsustas seepeale jätta valimisliit registreerimata ja pöörduda allkirja võltsimise kahtlusega politsei poole. 

Registreeriti valimisliit Rodina

Täna hommikul toimunud koosolekul registreeris pealinna valimiskomisjon aga valimisliidu RODINA. Taotluse valimisliidu registreerimiseks esitasid eile Igor Belošitski ja Andrei Kolomainen.

Ühtlasi tühistas pealinna valimiskomisjon 21. augustil tehtud otsuse registreerida Linnakodanike Valimisliit – sellekohase taotluse esitasid eelnevalt sellenimelise valmisliidu registreerimist taotlenud Kaur Kivirähk ja Brit Kerbo.

Valimisliidu registreerimiseks taotluste esitamine lõppes eile, 5. septembril. Seega registreeriti Tallinna linnavolikogu valimistel osalema neli valimisliitu – Rodina, Vaba Tallinna Kodanik, Valimisliit Tallinna Rohelised ja Üle-eestiline Valimisliit.

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik registreerimist taotlesid Karli Lambot ja Tarmo Treimann, Valimisliidu Tallinna Rohelised registreerimist Aleksander Laane ja Olev-Andres Tinn ning Üle-eestilise Valimisliidu registreerimist Henn Leetna.

Tallinna linnavolikogu valimisteks kandidaatide esitamine kestab 10. septembri kella 18.00ni. Seni on linnavolikokku kandideerimise soovi avaldanud kaheksa üksikkandidaati -  Mikk Metslaid, Janno Tults, Mihkel Vetemaa, Ants Aasalaid, Veiko Kiel, Joeri Wiersma, Marina Suhnjova ja Vladimir Beljakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles