Mikser valituks osutudes volikokku ei lähe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser kandideerib kohalikel valimistel Tallinnas, tunnistab ta, et tegelikku plaani volikokku tööle minna tal ei ole.

«Vähemalt selle parlamendi koosseisu lõpuni kindlasti jätkan riigikogus,» kinnitas Mikser ERR-i uudisteportaalile.

«Olen selle tiimi liige, olen selle asja eest väljas ja teen kõik selleks, et sotsiaaldemokraatide valimisnimekiri oleks võimalikult nähtav ja võimalikult tugev,» kommenteeris ta Tallinna valimistel kandideerimist.

Parteijuht rõhutas, et isegi kui ta volikokku tööle ei lähe, tegeleb ta Tallinna asjadega. «Ma ei ole kindlasti inimene teisest eluvaldkonnast, kes oma näo ja nimega tuleb toetust korjama, vaid olen poliitik, kes esindab oma erakonda, selle vaateid ja aitab erakonda valimistel.»

Veel kuu aega tagasi ütles Mikser Postimehele, et tema hinnangul ei sobi riigikogus esindatud erakondade esimeestel kohalike omavalitsuste valimistel osaleda. Mikser oli oma sõnul pärast SDE esimeheks saamist otsustanud, et parteijuhina ta kohalikest valimistest osa ei võta. «Ma usun, et parlamendierakondade juhtide koht on kas valitsuses või parlamendis,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles