Reformierakond paneb Tallinnas välja üle 400 kandidaadi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reformierakond

Reformierakond andis täna Tallinna valimiskomisjonile üle enam kui 400 inimest koondavad valimisnimekirjad, kus teiste seas kandideerivad viis ministrit, üks europarlamendi liige ja 10 riigikogu saadikut.

Reformierakonna nimekirjades kandideerib Tallinnas kokku 408 inimest, keda on eelmiste, 2009. aastal toimunud valimistega võrreldes pea neli korda rohkem, teatas partei.

Haabersti linnaosas juhib erakonna nimekirja sotsiaalminister Taavi Rõivas, kellele järgnevad riigikogu liige Igor Gräzin ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse juhataja Tatjana Muravjova. Kesklinnas kuuluvad nimekirja esikolmikusse keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ning riigikogu liikmed Paul-Eerik Rummo ja Arto Aas, Kristiine linnaosas rahandusminister Jürgen Ligi, parlamenti kuuluv Remo Holsmer ja peaministri büroo endine juht Kairi Uustulnd ning Lasnamäe linnaosas riigikogu liige ja Tallinna linnapea kandidaat Valdo Randpere, parlamendi aseesimees Laine Randjärv ja peaministri nõunik Kalev Kukk.

Mustamäe linnaosas kandideerivad partei nimekirja eesotsas justiitsminister Hanno Pevkur, riigikogu liige Maret Maripuu ja erakonna peasekretär Martin Kukk, Nõmmel välisminister Urmas Paet ning senised linnavolinikud Õnne Pillak ja Eero Merilind, Pirital riigikogu liige Kristen Michal, Harju maavanem Ülle Rajasalu ja partei Tallinna piirkonna arendusjuht Rene Ilves ning Põhja-Tallinnas eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast, riigikogu liige Mati Raidma ja praegu volikokku kuuluv Ain Seppik.

Reformierakonda kuuluvatest valitsuse liikmetest kandideerivad Tallinnas seega Rõivas, Pentus-Rosimannus, Ligi, Pevkur ja Paet, ainsana ei osale valimistel erakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ja kultuuriminister Rein Lang. Riigikogu liikmetest pürgib lisaks Gräzinile, Rummole, Aasale, Holsmerile, Randperele, Randjärvele, Maripuule, Michalile ja Raidmale volikokku ka Tiina Lokk-Tramberg.

Linnapeakandidaat Valdo Randpere ütles erakonna pressiesindaja teatel, et välistab valimisjärgse koostöö Keskerakonna esimehe ja praeguse linnapea Edgar Savisaarega. Ta avaldas lootust, et pärast valimisi hakkab linna juhtima koalitsioon, kus on oma roll nii Isamaa ja Res Publica Liidul kui Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal.

Kandidaatide esitamine 20. oktoobril toimuvateks kohalikeks valimisteks lõpeb teisipäeval. Tallinnas on praeguseks valimistele registreerunud kaheksa üksikkandidaati: Veiko Kiel, Joeri Wiersma, Marina Suhnjova, Mikk Metslaid, Janno Tults, Mihkel Vetemaa, Ants Aasalaid ja Vladimir Beljakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles