Vaba Tallinna Kodanik ja EKRE kinnitavad linnapeakandidaadi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai algul pidas valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik algatusrühm esimese koosoleku.
Mai algul pidas valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik algatusrühm esimese koosoleku. Foto: Andres Haabu / Postimees

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik kinnitab homme toimuval üldkoosolekul nii linnapea- kui volikogu esimehe kandidaadi, pealinna meerikandidaadi kinnitab nädalavahetusel ka Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).

Vaba Tallinna Kodaniku juht Karli Lambot ütles Postimehele, et valimisliit teeb valiku kolme inimese seast, kes osalesid linnapeakandidaadi leidmiseks korraldatud konkursil. Lisaks valitakse tema sõnul volikogu esimehe kandidaat, kinnitatakse kandidaatide järjestus ja programm.

Pühapäeval peab üldkoosolekut EKRE Tallinna ringkond, mis korraldab kandidaatide järjestamiseks sisevalimised, kinnitab linnapeakandidaadi ja arutab valimisprogrammi. Ringkonna esimees Martin Helme ütles Postimehele, et juhatus teeb üldkoosolekule ettepaneku kinnitada linnapeakandidaadiks erakonna esimees Mart Helme.

Nii EKRE kui Vaba Tallinna Kodanik annavad nimekirjad linna valimiskomisjonile üle 10. septembril, mis on ka kandidaatide registreerimiseks esitamise viimane päev.

Valimisliitudest soovivad peale Vaba Tallinna Kodaniku valimistel osaleda Üle-eestiline Valimisliit, Tallinna Rohelised ja valimisliit Rodina. Viimasena esitas eile õhtul registreerimistaotluse valimisliit Protest, mida esindavad Eestis tagaotsitav ja väidetavalt Suurbritannias elav Anna-Maria Galojan ning varguskahtluses süüdimatuks tunnistatud Meelis Kaldalu.

Valimisliitude registreerimiseks esitamine algas 21. augustil ning lõppes eile, kandidaate saab esitada veel teisipäeva õhtuni. Tallinnas on praeguseks valimistele registreerunud kaheksa üksikkandidaati: Veiko Kiel, Joeri Wiersma, Marina Suhnjova, Mikk Metslaid, Janno Tults, Mihkel Vetemaa, Ants Aasalaid ja Vladimir Beljakov. Täna esitas valimiskomisjonile oma nimekirjad ka Reformierakond.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles