Seadusemuudatus võimaldab Kivimägil asuda linnapea kohale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonileppe allkirjastasid Annely Akkermann (vasakult) Isamaa ja Res Publica Liidust, Jane Mets Reformierakonnast, Toomas Kivimägi omanimelisest valimisliidust ja Epp Klooster Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.
Koalitsioonileppe allkirjastasid Annely Akkermann (vasakult) Isamaa ja Res Publica Liidust, Jane Mets Reformierakonnast, Toomas Kivimägi omanimelisest valimisliidust ja Epp Klooster Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. Foto: Urmas Luik

Riigikogus vastu võetud avaliku teenistuse seaduse muudatus võimaldab kohalikel valimistel Pärnus rekordilise häältesaagi kogunud Toomas Kivimägil asuda linnapea ametisse.

Samal ajal kui Toomas Kivimägi Valimisliit, Reformierakond, IRL ja sotsiaaldemokraadid allkirjastasid Pärnus koalitsioonilepet, sai riigikogus heakskiidu avaliku teenistuse seaduse muudatus, mille kohaselt võib omavalitsuse üle järelevalvet teostanud riigiametnik asuda tööle kohalikus omavalitsuses, ja seda ka linnapeana, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Puhtalt lehelt alustada on kordades parem ja seepärast ma siiralt tunnustan riigikogu kõiki liikmeid, kes selle otsuse poolt hääletasid,» ütles Pärnu linnapeakandidaat Toomas Kivimägi.

Pärnu uus linnavõim kaalub, kas oodata paar nädalat, kuni täna heakskiidu saanud seadusemuudatus jõustub või astuda ametisse kiirendatud korras.

Ainsana Pärnus opositsiooni jäänud ja enne valimisi Kivimägi linnapeaks saamise ebaseaduslikkust jõuliselt rõhutanud Keskerakond protsessima ei hakka, aga rahul ka ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles