Toobal: Rahvaliidu noorjuhid norivad Keskerakonnaga tüli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidul kosilane ukse taga.
Rahvaliidul kosilane ukse taga. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul norivad Rahvaliidu noorjuhid nendega tüli, kui pärivad meedia vahendusel keskpartei ja Putini erakonna koostöölepingu kohta.


«Olen kindel, et selle lepinguga on tuttavad nii tollased kui tänased Rahvaliidu juhid. ja see, mida tänased noored juhid selle lepingu ümber teevad, on lihtsalt tüli norimine,» ütles Toobal.

«Kõik need küsimused, mille kohta meie soovime Rahvaliidult pärida, esitame me läbirääkimiste käigus otse asjaosalistele, mitte meedia vahendusel. Sama soovitan ka Rahvaliidu juhtidele,» lisas Toobal.

Keskerakonna ja erakonna Ühtne Venemaa koostööprotokoll avaldati esimesena kohe pärast sõlmimist 15. detsembril 2004 ajalehes Kesknädal.

Samuti on leping Toobali sõnul kõigile kättesaadav kõikides suuremates raamatukogudes, kus see on avaldatud Keskerakonna volikogu dokumentide kogumikus 2004-2006.

«Keskerakond ei ole kunagi varjanud lepingut, mis 2004. aasta lõpus Ühtse Venemaaga sõlmiti. 15.detsembri 2004 Kesknädalas avaldati lepingu täistekst ning see lehenumber leidis ka riigikogus suurt lugemist.»

Rahvaliidu juhatuse liige Anto Liivat rääkis eile raadios, et rahvaliitlased tahvad enne liitumiskõneluste alustamist Keskerakonnaga saada Edgar Savisaarelt täpsemat infot keskpartei ja Vene võimupartei Ühtse Venemaa koostööleppe kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles