Rahumägi viis kampaania rahastamise materjalid prokuratuuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Reformierakondlasest riigikogulane Jaanus Rahumägi andis esmaspäeval prokuratuurile materjalid oma vaidluse kohta reklaamibürooga, kinnitades, et mingit seaduserikkumist pole olnud.


Rahumägi ütles BNSile, et ta on viinud prokuratuuri kõik tema käsutuses olevad materjalid, mis lükkavad Äripäevas kirjutatu ümber.

Rahumägi sõnul on Äripäevas kirjeldatud väljapressmine ajalehe tõlgendus tema selgitustest. «Kirjeldasin Äripäevale poolteist tundi sündmuste ahelat ja ajaleht on välja noppinud tsitaadid, mis jutskui kinnitavad tema esitatud üsna räigeid väiteid,» lisas ta. «Kõik süüdistused on raamatupidamislike ja muude dokumentidega ümber lükatavad.»

Riigikogulane kinnitas, et tal oli üle aasta tagasi reklaamibürooga Droom eraisikuna tsiviilvaidlus tasumisele kuuluva summa üle. «Vaidlesimne, kuni jõudsime kokkuleppeni. Oleme suhted aumehelikult lõpetanud,» ütles Rahumägi.

Rahumägi sõnul andis ta materjalid üle, et prokuratuur kui erapooletu instants saaks hinnata, kas tema tegudes on mingit seaduserikkumist või mitte. «Prokuratuuri ülesanne on avalikku huvi korral kontrollida erinevaid materjale ja otsustada pärast nendega tutvusmist, kas on põhjust menetlust algatada.»

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni saadikud esitasid aga esmaspäeval peaminister Andrus Ansipile arupärimise Jaanus Rahumägi ja samuti Reformierakond kuuluva Robert Antropovi valimiskampaania rahastamise kohta, soovides teada, kas nad on kasutanud kulude katteks varjatud rahastamist.

Äripäev kirjutas läinud reedel, et Rahumägi ja Antropov sattusid konflikti võlgade sissenõudjatega, kes viitavad oma nõuetes sellele, et riigikogu valimiste eel tehtud reformierakondlaste kampaaniat on rahastatud varjatult ja seadust rikkudes.

Ajaleht kirjutas osapoolte vaidlusest selle üle, kas valimiskampaania kulud vastasid tegelikkusele või on reklaamifirma Droom osa kulusid võtnud laest ja nõuab neid poliitikutelt alusetult.

Võlanõudjad näitavad, et osa Rahumägi ja Antropovi kampaaniakulusid tasuti erinevate ettevõtete poolt, mis on Eestis seadusega keelatud. Nii on Rahumägi ligi 1,7 miljoni kroonisest kampaaniakulust maha arvatud firmade tasutud 828 000 krooni. Antropovi kampaaniakuluks näidatakse 2,2 miljonit krooni ja sellest on arvatud maha 681 000 krooni, mille tasusid kaks firmat.

Mõlema poliitiku kinnitusel on sellised süüdistused alusetud. Nende kinnitusel on tegemist laimuga, mille avalikustamise ähvardusel üritatakse raha saada. Sama kinnitavad ka firmade esindajad, kes võlanõudjate koostatud hagis on märgitud poliitikute rahastajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles