Peaministril tuleb selgitada Reformierakonna rahastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni saadikud esitasid peaminister Andrus Ansipile arupärimise Reformierakonda kuuluvate riigikogu liikmete Jaanus Rahumägi ja Robert Antropovi valimiskampaania võimaliku varjatud ja ebaseadusliku rahastamise kohta.

«Äripäevas avaldatud materjalide tõeks osutumise korral on Reformierakonna poliitikud mööda hiilinud seadusest, mis keelab parteide rahastamise firmadel,» ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Tiit Kuusmik pressiesindaja vahendusel.

Reedel kirjutas Äripäev, et kaks riigikogu reformierakondlasest liiget, Jaanus Rahumägi ja Robert Antropov sattusid konflikti võlgade sissenõudjatega, kes viitavad oma nõuetes sellele, et riigikogu valimiste eel tehtud reformierakondlaste kampaaniat on rahastatud varjatult ja seadust rikkudes.

Võlanõudjad näitavad, et osa Rahumägi ja Antropovi kampaaniakulusid tasusid mitmed ettevõtted. Eestis on see seadusega keelatud. Nii on Rahumägi ligi 1,7 miljoni kroonisest kampaaniakulust maha arvatud firmade tasutud 828 000 krooni. Antropovi kampaaniakuluks näidatakse 2,2 miljonit krooni ja sellest on arvatud maha 681 000 krooni, mille tasusid kaks firmat.

Seoses eeltooduga palub Keskerakonna fraktsioon peaministril vastata järgmistele küsimustele:
- Kas Jaanus Rahumägi ja Robert Antropov on kasutanud valimiskampaania kulude katteks varjatud rahastamist?
- Kas Reformierakonna varjatud rahastamise asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud uurimine pädevate uurimisorganite poolt?
- Kas ka Reformierakonna teised poliitikud kasutavad kirjeldatud ebaseaduslikku varjatud rahastamise skeemi?
- Kuidas peaminister suhtub nimetatud juhtumisse ning millised on sanktsioonid seadust rikkunud poliitikute suhtes?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles