Kärdlas sõlmisid koalitsiooni IRL, SDE ja Tuleviku Kärdla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Kärdla linna kodulehest.
Fragment Kärdla linna kodulehest. Foto: www.kardla.ee

Kärdlas sõlmisid täna õhtul koalitsioonileppe Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja valimisliit Tuleviku Kärdla.

IRLi konsultatsioonidel esindanud Tiit Harjaku sõnul on koalitsioonilepe küll sõlmitud, kuid endiselt ollakse avatud läbirääkimisteks Keskerakonna ja Reformierakonnaga.

«Me oleme valmis koalitsiooni laiendama,» kinnitas Harjak. Uuel koalitsioonil on Kärdla uues 15-kohalises volikogus kaheksa mandaadiga napp enamus.

Koalitsioonilepinguga kohustuvad partnerid juhtima linna avalikkusele mõistetavalt ja avatult ja hoidma konservatiivset eelarvepoliitikat. Linna arengu ja investeerimispoliitika aluseks on lepingu kohaselt arengukava ja üldplaneering ning linna arengut kavandatakse avalikkust kaasates ja vastavalt eelarve võimalustele.

Linnapea koht jääb koalitsioonilepingu kohaselt valimised võitnud IRLile ja volikogu esimehe koht SDE-le. Linnapeaks esitatakse Georg Linkov ning volikogu esimeheks Ivo Eesmaa.

IRLi toetas pühapäevastel valimistel Kärdlas 26,4 protsenti hääletanutest.

Reformierakonda toetas 22,8 protsenti, Keskerakonda 18,2 protsenti, Sotsiaaldemokraatlikku erakonda (SDE) 16,3 protsenti ning valimisliitu Tuleviku Kärdla 8,8 protsenti hääletanutest.

Kärdla uues 15-kohalises volikogus saab IRL neli, Reformierakond neli, Keskerakond kolm, SDE kolm ning Tuleviku Kärdla ühe koha. Uus volikogu koguneb esimest korda tõenäoliselt järgmise nädala neljapäeval.

Eelmised valimised Kärdlas võitis Reformierakond, mis sõlmis võimukokkuleppe SDE ja IRLiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles