Vormsi valib vallavanema konkursiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi rand. Foto on illustratiivne!
Vormsi rand. Foto on illustratiivne! Foto: Indrek Jõe

Vormsil ülekaaluka valimisvõidu saanud valimisliit Ka Talvel Vormsil kavatseb vallavanema kohale kuulutada konkursi, kirjutab Lääne Elu.


«Olen seda meelt, et vallavanem peaks ennast iga tsükli alguses turgutama, sest ta on saareelus väga määrav isik,» ütles ajalehele valimisliidu nimekirjas kandideerinud senine volikogu esimees Ivo Sarapuu, kes sai 25 häälega uue mandaadi.

Hinnates aasta jagu vallavanema ametis olnud Daina Jüristo tööd, jäi Sarapuu ettevaatlikuks. «Aasta järgi võib ju otsustada, aga see otsus ei pruugi õige olla,» ütles ta, ja lisas, et aeg oli lühike ja majanduslikult raske.

Kuigi valimisliit sai Vormsil ülekaaluka võidu - kuus kohta IRLi kahe ja Keskerakonna ühe vastu - ja on ainuotsustaja, pooldab avalikku konkurssi ka IRL. Ainsana sooviks Jüristo jätkamist Keskerakond.

Kes hakkab Vormsil juhtima volikogu, selgub järgmisel nädalal. «Tõenäoline on, et ta meie nimekirjast tuleb,» märkis Sarapuu. «Kui me teisiti otsustaks ja koha ära annaks, oleks see valija petmine.»

Sarapuu nimetas võimalike kandidaatidena peale iseenda veel liidukaaslast Urmas Paud, kes kogus saarel enim hääli (29) ja Jaak Kaabelit, noort ja nutikat meest.

Ka arvas Sarapuu, et neli aastat koos käinud ja keeruliseks nimetatud koosseisuga volikogust on uus koosseis koostööaltim. Vanast kooseisust jätkab uues vaid kolmandik - Toivo Hokkonen, Sarapuu ise ja Arvo Allik.

Vormsilaste valimisaktiivsus oli ülikõrge - 81 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles