Rahvaliidu tuleviku otsustab erakonna volikogu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu juhatus arutas täna õhtul võimalust ühineda teiste poliitiliste jõududega. Esiplaanil erakonna esimees Karel Rüütli.
Rahvaliidu juhatus arutas täna õhtul võimalust ühineda teiste poliitiliste jõududega. Esiplaanil erakonna esimees Karel Rüütli. Foto: Raigo Pajula.

Täna õhtul koos olnud Rahvaliidu juhatus suunas küsimuse erakonna võimalikust ühinemisest mõne teise poliitilise jõuga aruteluks piirkonnaorganisatsioonidesse, kus tehtud otsused võetakse kokku 9. novembril toimuval erakonna volikogul.


«Rahvaliidu juhatus otsustas anda Rahvaliidu maakonnakonverentsidel oma liikmetele vaagimiseks kolm valikut: Rahvaliidu tulevik iseseisva erakonnana, võtta vastu Keskerakonna ettepanek või moodustada uus tugev sotsiaalne jõud koostöös sotsiaaldemokraatide ja rohelistega,» ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Viimase ettepanekuga tulid välja neli erakonna juhatuse liiget. «Ettepaneku sotside, roheliste ja Rahvaliidu liitmiseks tegid Jaak Allik, Tiit Tammsaar, Jaanus Männik ja Jaan Õunapuu, et koondada ühte poliitikas vasaktsentristlikku tiiba ning tuua riiki sellega rohkem hoolivust ja solidaarsust. Loomulikult oli arutlusel ka Keskerakonna eile tehtud liitumisettepanek,» ütles Rüütli.

Rahvaliidu pressiesindaja teatel tehakse aruteludest kokkuvõte erakonna volikogul, mis toimub 9. novembril. Kui volikogu liikmed teevad vastava ettepaneku, siis võib volikogu moodustada delegatsiooni ühinemisläbirääkimisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles