Kärdla koalitsioon selgub reedel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Kärdla linna kodulehest.
Fragment Kärdla linna kodulehest. Foto: www.kardla.ee

Kärdla koalitsioon selgub homme, tõenäoliselt moodustub uus laiapõhjaline koalitsioon, millest jääb ainsana välja Reformierakond.

«Võib öelda, et läbirääkimised lähevad võrdlemisi edukalt,» kinnitas Kärdlas valimised võitnud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esinumber Georg Linkov BNSile.

Linkovi sõnul võivad uue koalitsiooni moodustada IRL, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE). «Lisaks on soovi liituda avaldanud ka valimisliidu esindaja,» nentis Linkov.

Ainsana pühapäevastel valimistel Kärdla volikokku pääsenutest jääb koalitsioonist välja seega Reformierakond. «Reformierakond esitas sisuliselt ultimaatumi ja küsis endale linnapea kohta,» selgitas Linkov, kelle sõnul peaks lõplik koalitsioon selguma reedel.

IRLi toetas pühapäevastel valimistel Kärdlas 26,4 protsenti hääletanutest.

Reformierakonda toetas 22,8 protsenti, Keskerakonda 18,2 protsenti, Sotsiaaldemokraatlikku erakonda (SDE) 16,3 protsenti ning valimisliitu Tuleviku Kärdla 8,8 protsenti hääletanutest.

Kärdla uues 15-kohalises volikogus saab IRL neli, Reformierakond neli, Keskerakond kolm, SDE kolm ning Tuleviku Kärdla ühe koha.

Eelmised valimised Kärdlas võitis Reformierakond, mis sõlmis võimukokkuleppe SDE ja IRLiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles