Rakvere saab tõenäoliselt 27-aastase linnapea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere abilinnapea Rannar Vassiljev.
Rakvere abilinnapea Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

 Rakvere uueks linnapeaks on saamas Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv 27-aastane Rannar Vassiljev, volikogu esimehe koha saab Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).


Vassiljev ütles, et alates esmaspäevast koalitsiooniläbirääkimisi pidavad SDE ja IRL pole seni konkreetsetest isikutest rääkinud, kuid juba esmaspäeval sai kokku lepitud, et linnapea koha võtab SDE ja volikogu esimehe koha IRL.

«Kuigi sellest ei ole veel kõnelustel juttu olnud, olen SDE linnapeakandidaat mina ja on loogiline, et ma sellele kohale ka asun,» lausus Vassiljev.

Sotsid ja IRL loodavad jõuda koalitsioonileppe allkirjastamiseni järgmise nädala alguses. Ametikohtade jaotus ja konkreetsed isikud on kavas kokku leppida samuti järgmise nädala alguseks.

Seni Rakvere abilinnapeana töötanud Vassiljevi sõnul pole välistatud, et nad kaasavad koalitsiooni veelgi osapooli.

«Oleme rääkinud nii Reformierakonna kui Keskerakonnaga,» lausus Vassiljev, lisades, et praegu käivad läbirääkimised siiski SDE ja IRLi vahel.

SDE sai pühapäevastel valimistel Rakvere uues 21-kohalises volikogus kuus, IRL viis, Keskerakond viis, Reformierakond neli ning valimisliit Rakvere ühe koha.

Keskerakonna nimekirjas volikokku valitud keskerakondlane Olev Puldre otsustas vahetult pärast valimisi erakonnast lahkuda ning astuda Isamaa ja Res Publica Liitu. Sellega suurenes volikogus IRLi liikmete arv kuueni ja keskerakondlaste arv vähenes neljani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles