Valimisliit korjas kampaania jaoks 10 000 krooni eest marju ja seeni

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurmustikad.
Kultuurmustikad. Foto: Ain Protsin

Valimisliit Tuleviku Kärdla raporteeris oma valimiskulude aruandes, et korjasid reklaami ja muude valimiskulude katmiseks 10 000 krooni eest mustikaid, pohli ja seeni.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni saadetud kampaania aruande kohaselt laekus valimisliidule ühtekokku viielt inimeselt 10 000 krooni eest mustikaid, pohli ja seeni. Valimisliit kogus seejuures 156 häält ning sai ühe koha Kärdla volikogus.

Valimisliidu vedaja Lembitu Inno sõnul korjati loodusannid tuttavate ja pereliikmetega augustis Hiiumaa metsades ning valdavalt korjati just mustikaid. Mustikate kilohind kõikus mehe sõnul toona 11-18 krooni vahel ehk valimiskampaania rahastamiseks korjati ühtekokku umbes 500-600 kilo mustikaid.

Inno lausus, et kampaaniat rahastanud marjad korjati metsas umbes nädala või pooleteisega. Saadud raha eest otseti näiteks reklaame raadiosse, kütust, postitati valimismaterjale ning kohtuti ka 1000 krooni eest valijatega.

Kokku kulus kampaaniale 8559 krooni ehk pea 1500 krooni jäi veel alles. «Oleks ju võinud veel kulutada, aga polnud ka mõtet,» märkis Inno. «Ülejäänud raha jäi Tuleviku Kärdla fondi.»

Kuigi esinumbrina kandideerinud Inno valiti ainsana volikogu liikmeks, otsustas valimisliit ühiselt, et volikokku läheb siiski teise numbrina kandideerinud Aivar Kogermann. Inno sõnul lootis valimisliit saada 15-liikmelises Kärdla volikogus kaks kohta.

Inno ütles, et koalitsioon Kärdlas pole veel lõplikult paigas ja läbirääkimised erinevate osapoolte vahel alles käivad ning tema hinnangul pole võimatu, et nende üks hääl võib osutuda võimuliidu moodustamiseks vajalikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles