Simson: Männik teeb imelikke avaldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson Kanal2 valimisstuudios
Kadri Simson Kanal2 valimisstuudios Foto: Toomas Huik

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et erakonna juhatuses oli ühinemisettepanekule Rahvaliiduga üldine ja soe toetus.

Simson ei nõustunud ütlema, kui kiiresti Rahvaliiduga ühinemine teoks võiks saada, sest Keskerakond ei ole oma ettepanekus mingit ajagraafikut ette pannud ja see sõltub läbirääkijate tahtest.

Rahvaliidu aseesimees Jaanus Männik on öelnud, et ei pea reaalseks erakonna ühinemist keskparteiga, sest Rahvaliit on selleks liialt rahvuslik ja demokraatlik.

Simson ütles seda kommenteerides Kuku raadiole, et Männik teeb imelikke avaldusi. «Keskerakond on nii mõneski küsimuses demokraatlikum kui teised erakonnad - on küsimusi, mida meie oleme julgenud küsida oma kongressile kogunenud tuhandetelt delegaatidelt, samas kui teised erakonnad teevad otsuseid väikese laua ümber ainult erakonna juhatuses,» põhjendas ta.

Männik avaldas ka arvamust, et kui Keskerakonna ettepanek peaks arutamisele tulema, siis hääletatakse see tõenäoliselt üksmeelselt maha.

«Kindlasti on seal erinevaid arvamusi. Kui Rahvaliidus oleks sajaprotsendiliselt üksmeel, oleks liitumine juba ammu toimunud. See vajab pikemat arutelu ja mõtte settimist,» arvas selle peale Simson.

Midagi ei pakuta

Keskerakonna aseesimehe sõnul ei ole keskpartei Rahvaliidu võtmeisikutele midagi konkreetset pakkunud. «Küsimus on tuhandetes Rahvaliidu liikmetes, kes on leidnud motivatsiooni osaleda poliitikas, kuid kes näevad, et nende erakonna hääl jääb nõrgemaks. Me pakume nendele inimestele võimalust seista Eesti poliitikas oma väärtuste ja põhimõtete eest ühes Keskerakonnaga.»

Samas pidas ta loomulikuks, et mõni Rahvaliidu juhtpoliitik võib saada Keskerakonna tippu, viidates varasematele ühinemistele.

Rahvaliidu juht Karel Rüütli oli intervjuus Kukule väga ettevaatlik. Küll tunnistas ta, et Keskerakonna ettepanek oli üllatav. Rüütli märkis, et Rahvaliit oleks Keskerakonnale ahvatlev koostööpartner.

Rüütli ei soovinud erakonna aseesimehe Jaanus Männiku avaldust kommenteerida ja lisas, et kõik otsused teeb erakonna kongress, mitte mõni üksik erakonna liige. Esimene hinnang Keskerakonna ettepanekule antakse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles