Toomla soovitas Tallinnas Keskiga võimuliitu minna

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisöö Tallinnas: niimoodi möllab võidukas Keskerakond Meritoni hotellis
Valimisöö Tallinnas: niimoodi möllab võidukas Keskerakond Meritoni hotellis Foto: Karli Saul/Jelena Rudi

Politoloog Rein Toomla soovitas ükspuha millisel Tallinna volikokku pääsenud jõul Keskerakonnaga linnas koalitsiooni minna.


«Minu soovitus sellele, kellele Savisaar teeb ettepaneku, on see vastu võtta. Selle mõte on, et nad viiksid ükskord ometi ennast linna asjadega kurssi,» rääkis Toomla Postimees.ee'le.

Ta meenutas eelkõige laupäevast linnapeakandidaatide debatti ETVs, kus meer Edgar Savisaar sai särada ning ülejäänud kandidaatide jutust oli näha, et nad ei ole olnud pikka aega Tallinna linna tüüri juures.

«Savisaarel oli kogu info ja ta oskas seda kasutada. See oli tema käes trumpäss. Kohati tundus, et teised ei saa üldse aru, mida nad linnapeana tegema hakkavad.»

Toomla väitel tuleb erakondadel arvestada ka alternatiiviga, kus jäädakse veel neljaks aastaks võimust kõrvale ja kursisolek väheneb veelgi.

Tema sõnul väärib see kogemus isegi seda ohvrit, kui mõned liikmed erakonna hülgavad.
«Selleks, et valmistada end ette tulevikus linna pärisjuhtimiseks, tuleks esimese hooga olla selli rollis.»

Tema sõnul jäi näiteks Tartus valimisdebattidest silma, et Reformierakonna väiksemad partnerid Keskerakond ja Rahvaliit olid linna asjadega päris hästi kursis.

Keskerakond sai Tallinna 79-liikmelises volikogus 44 kohta, sotsidele jagus kaheksa mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles