Samost: klammerdumine maamaksu külge osutus veaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta detsembris Tallinna linnavalitsuse ees toimunud maamaksu tõusu vastasel piketil olnud plakat.
2007. aasta detsembris Tallinna linnavalitsuse ees toimunud maamaksu tõusu vastasel piketil olnud plakat. Foto: Peeter Langovits.

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et kohalikel valimistel osutus Reformierakonna klammerdumine maamaksu tühistamise lubaduse külge suureks veaks.

«See ei toimunud mitte ainult Tallinnas, vaid ka paljude väikeste valdade valijad ja eramajade omanikud üle Eesti said endale koju Reformierakonna flaieri, milles lubati kaotada koduomaniku maamaks. Rääkisin mitme inimesega, kes ütlesid, et nad isegi mäleta, palju on nad maksnud maamaksu,» kirjeldas Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Raha pakkumine iseenesest on väga labane,» sõnas ta.

Ajakirjanik Kalle Muuli avaldas Reformierakonna Tallinna kampaaniast rääkides arvamust, et punaste varbaküüntega daami Lasnamäel ukselt uksele käima saatmine oli täielik möödapanek.

«Vene rahvusest valija vajab rohkem isakuju,» nentis Muuli.

Muuli sõnul pääseksid praeguste kohalike valimiste üleriigiliste tulemuste järgi parlamendi vaid neli erakonda - Keskerakond, Reformierakond, IRL ja sotsid, kuid mitte enam Rahvaliit ja Rohelised.

Samost meenutas, et seekord siiski ei kandideerinud kummagi erakonna juhtfiguurid Villu Reiljan ja Marek Strandberg. Tema hinnangul võib järgmistel valimistel parlamenti pääseda siiski pigem viis erakonda.

Muuli tõdes ka, et samuti ei kandideerinud seekord Reformierakonna häältemagnet - peaminister Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles