Hääletamas on käinud ligi kolmandik valijatest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna keskpäevaks oli üle Eesti kohalike omavalitsuste volikogude valimistel oma hääle andnud 351 046 inimest ehk 32 protsenti valijatest.

Enim inimesi, 38,6 protseti on oma hääle andnud Jõgevamaal. Kõige madalam valimiskatiivsus, 28 protsenti, on Tartu linnas. Tallinnas oli keskpäevaks hääletanud 31,7 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Täna on kõik valimisjaoskonnad avatud kell 20.00-ni. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma elukohajärgses jaoskonnas. Täna toimub ka kodus hääletamine. Kui valija terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei saa hääletada hääletamisruumis, võib ta taotleda hääletamist kodus. Selleks esitab valija oma elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele (Tallinnas linnaosavalitsusele) või jaoskonnakomisjonile kirjaliku taotluse hiljemalt kella 16.00-ks.

2005. aasta kohalikel valimistel oli keskpäevaks käinud hääletamas 22,5 protsenti valijatest.

Eestis on viimastel kohalike volikogude valimistel osalusprotsent püsinud 50 piirimail, kõige suurem oli valimisaktiivsus 1993. ja kõige väiksem 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles