Andmekaitse uurib valimistega seoses kuut kaebust

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna  valimisreklaamid kohalike valimiste eel Tallinna kaubamaja juures.
Keskerakonna valimisreklaamid kohalike valimiste eel Tallinna kaubamaja juures. Foto: Peeter Langovits

Andmekaitse inspektsioon (AKI) uurib valimiste tõttu kuut juhtumit, kus inimeste probleemiks on soovimatu valimisreklaami saamine.

AKI avalike suhete nõunik Elsa Neeme, et pöördumisi on tulnud nii suuliselt kui ka kirjalikult ning mingite tulemusteni ühegi juhtumi osas pole inspektsioon veel jõudnud.

Üks uurimise all olevatest juhtumistest on juba ka Postimehe veergudele jõudnud, kui Tartus elavat perekonda ärritas nende postkastidesse saabunud Keskerakonna kandidaadi Nikolai Põdramägi valimisreklaam, kus ümbrikule oli märgitud inimese täpne nimi ja aadress.

Neeme lausus, et hinnangu andmiseks kaebustele hakkab AKI uurima, kuidas on valimisreklaami saatja kontaktandmed hankinud.

Üks Postimees.ee lugeja kirjutas täna hommikul, et ta on Keskerakonnalt saanud alates 1. oktoobrist kui 14. oktoobrini neli kirja ning seejuures vastas naine esimesele kolmele ja palus talle kirju edaspidi mitte saata.

«Eile oli jälle mu postkastis kiri neilt,» märkis ta. «Võib-olla annab teil midagi teha või kirjutada sellest, sest see on ehe näide, et Keskerakonnale Eesti seadused ei kehti ja nad eiravad kodanike soove ja palveid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles