Politsei ei pea roheliste plakateid poliitiliseks välireklaamiks

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido reklaam Foorumi keskuse küljes oleval ekraanil.
Toomas Trapido reklaam Foorumi keskuse küljes oleval ekraanil. Foto: Peeter Langovits

Politsei ei pea Tallinna tänavapilti ilmunud roheliste juhfiguuride plakateid poliitiliseks välireklaamiks ega näe seal seetõttu valimiseelse reklaamikeelu rikkumist.

«Nendel ei ole kandidaadi numbrit, mis oleks üks kindel klausel ja nendel ei ole partei logo,» märkis politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet. «Me ei saa lugeda neid poliitiliseks välireklaamiks.»

Osveti sõnul on tähelepanelikud kodanikud teinud politseile kümneid vihjeid seadusevastastest reklaamidest, kuid neid kontrollides pole üldjuhul seaduserikkumist tuvastatud. Ta lisas, et mõnede juhtumite kohta on siiski alustatud ka väärteo menetlust.

Ta lausus, et vääteomenetlus on algatatud näiteks juhtumis, kus ringi sõitis buss, millel oli selgelt välja toodud kandidaadi number.

Poliitiline välireklaam on 14. septmebrist kuni valimiste lõpuni keelatud.

Seaduses olev poliitilise välireklaami keeld ütleb, et «üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku, valimisliidu või valimisliidu nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam on aktiivse agitatsiooni ajal keelatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles