Keskerakond moonutab Tarandi üleskutse mõtet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Keskerakonna reklaamist Postimees.ee's.
Fragment Keskerakonna reklaamist Postimees.ee's. Foto: www.postimees.ee

Keskerakonna reklaamid online-meedias moonutavad Europarlamendi liikme Indrek Tarandi ajakirjanduses ilmunud üleskutsete sisu, mis kutsuvad üles kohalikel valimistel osalema.

«Isegi Indrek Tarand ütleb, et tule valima. Tee seda kindlasti ja vali Keskerakond,» teatab tsentristide valimisreklaam online-meedias.

Eurosaadik Tarand on viimastel päevadel avaldanud ajakirjanduses üleskutseid, milles soovitab inimestel kindlasti kohaliku volikogu valimisel osaleda.

Keskerakonna rohelist tooni kasutavates reklaamides ütleb Tarand, et «Kui sa ei vali, pole sa minu sõber», samas on tema teine sama kujundusega reklaam aga üsna sõnaselge, öeldes, et «Vali inimene, mitte kohuke!»

«Indrek Tarandi käest ei ole küsitud nõusolekut tema nime või isiku kasutamiseks Keskerakonna reklaamis. Samuti ei olnud teda sellest eelnevalt informeeritud,» kinnitas Indrek Tarandi büroo pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere Postimees.ee'le.

«Lisaks sellele on Keskerakond moonutanud Indrek Tarandi üleskutset valima minna. Tarandi sõnumi terviklikkuse huvides oleks pidanud Keskerakond oma reklaami lisama ka teise mõtte: «Vali inimene, mitte kohuke.» Keskerakonna reklaam on sellisel poolikul kujul vägagi eksitav. Teisisõnu ehib Keskerakond end võõraste sulgedega,» nentis ta.

Pere kinnitusel on antud reklaami asjus võetud ühendust tarbijakaitseametiga. «Loodame lähiajal saada vastuse küsimusele, ega tegemist pole reklaamiseaduse rikkumisega.»

Reklaamiseaduse paragrahv 6 ütleb, et reklaamis ei tohi ilma isiku eelneva kirjaliku nõusolekuta viidata isikule ega mis tahes viisil kasutada isikut, sealhulgas tema häält, kujutist või pildimaterjali tema kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles