Õiguskantsler ei saa roheliste avaldust menetleda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Õiguskantsler ei saa alustada menetlust roheliste erakonna avalduse alusel, et uurida valimiskampaania kajastamist Eesti Rahvusringhäälingus (ERR), kuna seda keelab õiguskantsleri seadus.

«Seadus välistab õiguskantsleri õiguse alustada menetlust küsimuses, milles kohus on seisukohta kujundamas või selle kujundanud,» seisab õiguskantsleri kantselei direktori Alo Heinsalu kirjas roheliste erakonna peasekretärile Ain Kabalile, kinnitas õiguskantsleri kantselei pressiesindaja Jaana Padrik Postimees.ee’le.

«Antud juhul on Eestimaa Rohelised pöördunud Tallinna halduskohtu poole kaebusega Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu poolt 31. augustil 2009 vastu võetud «Kohalike omavalitsuste volikogude valimiskampaania kajastamise korra Eesti Rahvusringhäälingus 2009. aastal» punkti 2.3 tühistamiseks, menetlus avaldusealuses asjas on Tallinna halduskohtus hetkel veel pooleli,» meenutati kirjas rohelistele.

Rohelised soovisid õiguskantslerilt seisukohta ERRi nõukogus vastu võetud valimiskampaania kajastamise korrale, mis jätab partei esindajad nende sõnul kohalike omavalitsuste teemalistest raadio- ja teledebattidest kõrvale.

Rohelised esitasid ka 1. oktoobril Tallinna halduskohtule kaebuse sõnavabaduse kaitseks, taotledes ERRi nõukogu kinnitatud kohalike omavalitsuste valimiste meediakajastuse korra osalist tühistamist ja esialgsete õiguskaitsemeetmete kohaldamist.

Kohtunik Indrek Paukštys esialgse õiguskaitse kohaldamata ning ERRi nõukogu poolt kinnitatud kohalike omavalitsuste valimiste meediakajastuse korra tühistamata, kuna tegu ei ole haldusaktiga. Millal roheliste asja arutama hakatakse, ei ole veel otsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles